منو
Your Cart

شومینه چیست؟

مقدمه:

امروزه نحوه و شرایط استفاده از شومینه به طور محسوسی با نحوه و شرایط استفاده آن در زمانهای گذشته متفاوت تر شده است.

پیشینیان ما در قدیم با استفاده از هنر خود، شومینه هایی از گل و یا گچ می ساختند و در درون دیوار خانه ها تعبیه می کردند و برای گرم کردن و روشنایی و همچنین برای آشپزی و پخت و پز از آن استفاده می نمودند و سوخت آن نیز چوب و شاخه خشک درختان بود. اما امروزه شومینه ها اغلب به عنوان یک عنصر تزئینی و نقطه توجه در دکوراسیون داخلی و محل گپ و گفتگو های جمعی به کار می رود که یک حالت زیبا و آرامش بخش را با نور و رقص شعله آتش ایجاد می کند.

در مدلهای سنتی و در خانه های قدیمی ذغال سنگ یا چوب به صورت رو باز برای ایجاد گرما سوزانده می شد. اما این روش در مقایسه با وسایل گرمایشی امروزی از بازده پایینی برخوردار بود، بنابراین امروزه استفاده از آن به عنوان یک منبع گرمایشی اولیه، کاهش یافته است.

لازم به ذکر است که تمامی سوختهای قابل اشتعال همانند زغال سنگ، چوب، نفت و گاز نیاز به تمهیداتی داشتند تا گازهای حاصل از احتراق و اشتعال به هوای خارج از شومینه منتقل شود. علاوه بر جنبه زیبایی و دکوراتیوی، شومینه های سنتی نیاز به شرایط ساختاری و ایمنی مهمی داشتند. اینگونه شومینه ها باید طوری طراحی می شدند که بتوانند دود و سایر آلاینده ها را براحتی به محیط بیرون هدایت کنند.

علاقه های ویژه طراحان فضاهای داخلی در ارتباط با شومینه های سنتی، توجه به ابعاد و مقیاس شومینه، پرداخت دیوار اطراف شومینه، طراحی قطعات و کف شومینه و آراستن لوازم فرعی شومینه بود.

امروزه با ورود و پیشرفت علم و تکنولوژی، شومینه های سنتی و کلاسیک قدیمی، دیگر جایگاهی برای خودنمایی در منازل ندارند و به جای آن شومینه های نسل جدید از جمله شومینه های الکلی، شومینه های تبخیری و شومینه های برقی جدیدترین و مبتکرانه ترین سیستم های نمایشی و گرمایشی هستند که در زمستانها علاوه بر گرمابخشی به محفل خانه ها، در تابستانها نیز قابل استفاده می باشند و جالب است بدانیم که روز به روز به استفاده کنندگان از این شومینه های نسل جدید و شومینه های مدرن افزوده شده و طرفداران زیادی در بین دوستداران هنر معماری و دکوراسیون داخلی پیدا کرده است. این قابلیت ها، شومینه های برقی و سایر شومینه های نسل جدید را از اجزاء لاینفک دکوراسیون داخلی منازل نموده است.

شومینه های نسل جدید قادر هستند گرما تولید کنند، جلوه های آتش و دود مصنوعی نیز دارند که مستقل از سیستم گرمایشی آن کار می کنند. برای ایجاد جلوه های آتش و دود هم از LED های RGB استفاده می کنند، یعنی انتخاب رنگ دلخواه برای شومینه. از مزیت های مهم دیگر شومینه های برقی این است که شما می توانید شومینه برقی مدرن و کلاسیک را در تابستانها نیز روشن کنید و فقط از شعله آتش آن خیره کننده و بسیار واقعی به نظر می رسد لذت ببرید، شدت شعله و ارتفاع آن و همچنین رنگ شعله به دلخواه شما و با کنترل از راه دور و حتی از طریق سیستم های هوشمند از قبیل تلفن های همراه هوشمند و تبلت کاملاً قابل کنترل و تنظیم هستند.

گرم شدن روابط اعضای خانواده:

در قدیم الایام و در شب های سرد زمستان، مردم در خانه هایشان برای گرم شدن دور یک کرسی که در آن چند قطعه ذغال روشن قرار می دادند، می نشستند و از گرمای مختصری که این کرسی ایجاد می کرد، استفاده می کردند.

کرسی ها علاوه بر گرم کردن فضای خانه، زمینه ساز گرمی و صمیمیت اعضای خانواده نیز بودند، به همین دلیل کرسی ها بوجود آورنده محافل شعرخوانی، قصه گویی، فالگیری و ... بودند و باعث صفا و صمیمیت اعضای خانواده می شدند.

یکی از دلایل منسوخ شدن کرسی ها این است که هر چه ما به سمت زندگی ماشینی پیش می رویم و از فضای زندگی سنتی دور می شویم، گرمی و صمیمیت جمع شدن دور کرسی و بهره بردن از گرمای آن نیز کمرنگ و سردتر شد. به همین دلیل امروزه در حالیکه وسایل گرمایشی متعددی در خانه ها برای گرم کردن وجود دارد، اما اعضای یک خانواده گاه هفته ها دور هم جمع نمی شوند و با یکدیگر صحبت و مشورت نمی کنند. به این ترتیب این موضوع باعث شد در جامعه ما روز به روز اخلاقیات کم و فاصله بین پدران و مادران با فرزندانشان زیادتر شود.

همچنین آنچه زمینه ساز فراموشی کوچه های آشتی کنان و از رونق افتادن خانه های کاهگلی و قدیمی شد، باعث از رونق افتادن کرسی ها نیز شده است و ورود سریع زندگی ماشینی، وسایل گرمایشی جدید، تجدد طلبی، و دوری از فرهنگ اصیل و سنتی از جمله دلایل از رونق افتادن استفاده از کرسی برای گرم شدن است.

لغت شناسی:

شومینه یک واژه خارجی است، با اینکه در کشور ما از قدیم الایام انواع شومینه مخصوصاً نوع هیزمی آن به وفور استفاده می شده، اما واژه خاصی برای آن وجود ندارد. و از همین لغت خارجی استفاده می کنیم. منظور از شومینه فضای اجاقی است که به کار برده می شود. شومینه سازه ای است که در آنجا سوخت مشتعل می شود و با احاطه کردن دودکش، حفاظت و مقاومت لازم به آن داده می شود.

دودکش فضایی کاملاً خالی است که مواد حاصل از اشتعال از داخل شومینه از آن عبور می کند، شکل و اندازه مناسب هر دودکش بستگی به نوع سوخت مورد استفاده در شومینه دارد.

وسایل گرمابخش خانه های قدیم:

احتمالاً همه ما به یاد نداریم، ولی مطمئناً در داستانها و یا از پدران و مادران خود شنیده ایم که پیشینیان ما چگونه در مقابل سرما، اقدام به گرم کردن خانه هایشان می نمودند، از کرسی گرفته تا بخاری های هیزمی که هر کدام در دوران خاصی از تاریخ به خانه های پدران و مادران ما گرما و صمیمیت می بخشیدند و شاید هیچگاه برای ما ملموس نباشد که درک کنیم، پیشینیان ما چه سختی هایی برای تهیه سوخت آن متحمل می شدند.

امروزه نه تنها از آن وسایل گرمایشی دیگر خبری نیست و فقط در داستانها شنیده می شوند، بلکه دیگر طعم واقعی گرم شدن را نیز احساس نمی کنیم.

كرسی

در توصیف كرسی چنین بیان می کنیم که کرسی، چهار پایه بزرگی از چوب بود كه زیر آن منقلی از ذغال و آتش قرار می گرفت و لحاف یا جاجیم رنگارنگ و بسیار بزرگی روی آن می انداختند و به تناسب اندازه كرسی مجمعه ای مسی برای قرار دادن چراغ یا سماور روی آن می گذاشتند. اطراف کرسی را با پشتی ها و متکاها می آراستند. پاها را در زیر کرسی می گذاشتند و به پشتی ها تکیه می دادند و موقع خواب نیز همانجا می خوابیدند. در بعضی نقاط یک کرسی معمولی برای اهل خانواده و یک کرسی دیگر برای میهمانان در اتاق پذیرایی قرار می دادند و برای آن معمولاً از پارچه های رنگ و گلدار استفاده می کردند. محل و جایگاه نشستن افراد خانواده در کنار کرسی نیز بستگی به نقش آنها در خانواده داشت.

منقل یکی از وسایل گرمایشی بود که معمولاً در کرسی ها از آنها استفاده می شد. داخل منقل خاکستر می ریختند و وسط آن را گود می کردند و ذغال را داخل آن ریخته و باد می زدند و بعد از ساعتی که در فضای آزاد بود و بوی ذغال از بین می رفت، در زیر کرسی می گذاشتند و هر از گاهی لایه ای از ذغال را کنار می زدند و آتش آن را تند می کردند.

چاله کرسی نیز یکی دیگر از وسیله های مختص کرسی بود که معمولاً به اشکال گرد می ساختند و برای گرم کردن کرسی از آن استفاده می کردند. چاله کرسی را به آن جهت نامگذاری کرده بودند که وسط اتاق چاله ای می کندند و دورش را گل یا گچ می کشیدند و داخل آن آتشی را فراهم کرده و سپس کرسی را روی آن می گذاشتند. معمولاً خانواده های فقیر برای اینکه هزینه ای برای منتقل خرج نکنند، چاله کرسی را درست می کردند و اغلب اوقات برای غذا درست کردن نیز از آن استفاده می نمودند.

اجاق هیزمی

پیشینیان ما در گذشته با استفاده از هنر خود، شومینه هایی از گچ و گل و به شکل اجاق می ساختند و در درون دیوار خانه ها تعبیه می کردند و برای گرم کردن و روشنایی و نیز برای آشپزی و پخت و پز از آن استفاده می نمودند و سوخت آن نیز چوب و شاخه خشک درختان و یا خشت بود.

هیزم ها جای کمتری اشغال می کردند و با گرم کردن تمام فضای خانه، زندگی را برای پدران و مادران ما بسیار آسان تر کرده بودند و به این ترتیب، کرسی ها با تمام لذتی که داشتند، کم کم برچیده شدند، میز کرسی ها جمع آوری شد و خلاصه آثار کرسی از خانه ها رخت بر بست.

بخاری هیزمی

کرسی ها که کم کم رونق خود را از دست می دادند، مردم از بخاری های هیزمی استفاده می کردند، بخاری ساخته شده از حلبی که سوخت آن را هیزم و شاخ و برگهای درختان تشکیل می داد، این بخاری با آن گرمای مطبوع و دلنشین یک مشکل اساسی داشت و آن اینکه با تمام شدن سوخت هیزمی آن یکباره فضای اتاق سرد می شد، به همین خاطر صاحبان خانه مجبور بودند دائماً هیزم داخل بخاری قرار دهند.

این بخاری ها هم اکنون نیز در برخی روستاهای کشور مورد استفاده قرار می گیرد و منازل روستاییان را گرم می کند.

بخاری نفتی

بخاری های نفتی تا اندازه ای کارهای سخت و طاقت فرسای کرسی ها و تهیه هیزم را راحت تر کرده بود، ولی نسبت به زمان امروزی برای خود سختی هایی را نیز به همراه داشت. نفت این بخاری ها باید قبل از شروع فصل سرما تهیه و در مخازنی که برای این کار تدارک دیده شده بود، ذخیره می شد و اهل خانه نیز باید چند بار در روز، مخزن بخاری را از نفت پر می کردند.

شومینه های امروزی:

با مشکلات عدیده و طاقت فرسایی که کرسی ها، بخاری های هیزمی و بخاریهای نفتی داشتند، شومینه های سنتی توانستند به زودی در بین مردم طرفدارانی پیدا کنند و به یک عنصر گرمابخشی مناسب تبدیل شوند، این شومینه ها علاوه بر گرمایش منازل، به جهت زیبایی فوق العاده خود مورد استقبال قرار گرفت.

شومینه های سنگی

با پیدایش و ورود شومینه های سنگی، وجود یک شومینه شیک و زیبا در اتاق پذیرایی و یا اتاق نشیمن می توانست جلوه بصری منحصر بفردی به منزل بخشیده و یک محیطی گرم و صمیمی برای افراد خانواده بوجود آورد.

بنابراین در این دوره از تاریخ شومینه برای خیلی از افراد بیش از آنکه جنبه حرارتی و گرمایشی داشته باشد، جنبه زیبایی و ایجاد آرامش داشت.

شومینه های سنگی به دلیل قدرت جاذبه زیاد، می توانست اتاق نشیمن را از جاهای دیگر خانه کاملاً متمایز کند، شومینه های سنگی در اوایل به طور معمول چوب سوز و یا هیزم سوز بود که بعدها سوخت گاز نیز به آن اضافه شد.

شومینه هیزم سوز، انرژی گرمایی بالایی داشت و حرارت آن قابل کنترل بود. اگر دمای بیشتری نیاز داشتید، بایستی هیزم بیشتری اضافه می کردید، اما جنبه بد آن این بود که همیشه باید چوب در دسترس بود، و اینکه گاهی در کنترل حرارت شومینه به دردسر بر می خورید که بعضاً حوادث ناگواری را به همراه داشت.

کار با شومینه های گازی بسیار ساده تر شد؛ تنها با فشار یک دکمه شعله را کم و زیاد می کنیم. این شومینه ها برای خانواده هایی که فرزند کوچک دارند، اطمینان بییشتری می آورد. تنها بدی اش این است که نمی توان میزان حرارت را از حدی بیشتر یا کمتر کنید. و این شومینه نیز گاهی مشکل ساز شده و حوادث ناگواری را بهمراه داشته است.

شومینه های چدنی

در سالهای اخیر شاهد پیدایش و افزایش عمده ای در محبوبیت استفاده از شومینه های چدنی گازی یا شومینه های چدنی هیزمی قرن نوزدهم (سبک ویکتوریا) در هر دو خانه مدرن و کلاسیک هستیم. نصب و راه اندازی شومینه های چدنی بعنوان یک عنصر از سبک کلاسیک و یا مدرن در هر خانه با توجه به طراحی پیچیده و ظاهر زیبا، طراحی دکوراسیون منزل را ارزشمند و یک سرمایه گذاری پایدار به حساب می آید.

شومینه های چدنی با قطعات یکپارچه و طراحی فوق العاده بسیار مقرون به صرفه و برای تمامی سوخت ها مناسب هستند، شومینه های چدنی که به نام شومینه های انگلیسی نیز معروف هستند، با طرح هایی از دوره ویکتوریا انتخابی محبوب و ایده آل برای خانواده هاست. این شومینه ها بطور معمول بعنوان منبع حرارتی در خانه های سنتی و خانه های مدرن کشورهای اروپایی و آمریکایی یافت می شود. چرا که علاوه بر ایجاد یک کانون گرم برای خانواده بخاطر برخورداری از سبک و سایز متفاوت و مدلهای ساده و مدرن انتخاب شایسته ای به نظر می رسد.

این شومینه ها نیز بخاطر سوخت هیزم و سوخت گازی مورد استفاده در آنها و عدم توانایی در کنترل آلاینده ها و گازهای سمی، مشکلات عدیده ای را بوجود آورده است.

نسل جدید شومینه ها:

با ورود تکنولوژی جدید و حرکت جامعه جهانی به سوی سوخت پاک، نسل جدید شومینه ها برای تحقق بخشیدن و همسو شدن با شعارهای جامعه جهانی، طراحی، تولید و به جهانیان عرضه شد.

شومینه های برقی

شومینه برقی جدیدترین و خلاقانه ترین شومینه های موجود در بازار هستند. شما هنگام نصب یک شومینه سنتی انتخابی ندارید و لازم است برای تعبیه اینگونه شومینه ها فضای از پیش تعیین شده ای فراهم کنید. شومینه های برقی برای کمک به گرم و دنج نمودن اتاقتان، با طراحی مدرن و کلاسیک و عملکرد سطح بالا بصورت یک شومینه دیواری و یا شومینه زمینی و همچنین بعنوان یک شومینه پرتابل (شومینه قابل حمل) و شومینه مدرن نیز قابلیت استفاده دارند. شومینه برقی علاوه بر بازده بالا و بدون آلاینده بودن در فضای داخلی خانه ها نیز صرفه جویی می نماید. این موارد و بسیاری از موارد دیگر نظیر امنیت و سوخت پاک مزیت های عمده استفاده از شومینه برقی نسبت به شومینه گازی سنتی و شومینه هیزمی و سایر شومینه هاست.

مبنای کار شومینه برقی ایجاد گرمایش از طریق سیستم الکتریکی یا برق است، یعنی فرآیند تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی گرمایی است. شومینه برقی برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی گرمایی از یک هیتر برقی استفاده می کند، عبور جریان برق از داخل هیتر شومینه سبب تولید گرما می شود. برای افزایش بازده و راندمان شومینه برقی و گرمایش از طریق هیتر، از سیستم کانوکشن (فن یا پروانه بادبزن) بهره گرفته شده است. یعنی گرمایش حاصل از هیتر برقی شومینه توسط یک دستگاه فن طولی (پروانه بادبزن) به داخل محیط انتقال می یابد، بعبارت دیگر شومینه هوشمند برقی فرآیند جابجایی هوا (همرفت) را با استفاده از یک فن طولی بهبود می بخشد و بدین ترتیب سرعت انتقال گرما از شومینه مدرن برقی به محیط افزایش می یابد. این عملکرد شومینه برقی باعث بازدهی بالای آن و مزیت عمده آن شده است.

در شومینه هیزمی اگرچه سوختن چوب لذت بخش است، لکن با در نظر گرفتن آلایندگی زیست محیطی شومینه هیزم سوز و نگرانی ها و دغدغه های ناشی از آنها، شاید برای شما نیز استفاده از اینگونه شومینه ها چندان معقولانه به نظر نرسد. بنابراین لازم است بدانیم در شومینه های برقی از نوع شومینه دیواری، شومینه مدرن و یا شومینه قابل حمل، جلوه های بصری آتش نادیده گرفته نشده است، بلکه در بستر این شومینه ها هیزمهایی از جنس کامپوزیت همانند هیزم های واقعی بصورت شاخه های درخت تعبیه شده و داخل آن لامپ هایی از نوع RGB LED تعبیه شده که نمایش شعله آتش بصورت تصادفی و با نورپردازی زیبا و انتخاب رنگ دلخواه ایجاد می گردد.

شومینه های برقی هیچگونه آلایندگی نداشته و سوخت کاملاً پاک دارند و در عین حال آن حس گرمی و نشاط را نیز در بین خانواده ها و دوستان حفظ نموده اند. نصب و راه اندازی شومینه برقی نیز بسیار آسان است، شما از همان سیستم سیم کشی استاندارد خانه خود بدون نیاز به اجرای سیم کشی خاص، استفاده می کنید. فقط کافی است شومینه را در نزدیکی یک پریز برق قرار داده و دو شاخه را به آن متصل نمائید.

خرید شومینه برقی به دلایل ذیل می تواند مناسبت ترین انتخاب برای تکمیل دکوراسیون داخلی منازل شما باشد:

1- کیفیت هوا و سوخت پاک (بدون نیاز به هیزم و گاز و یا استفاده از سایر سوختهای فسیلی)

2- امنیت و ایمنی بالا (عدم مصرف اکسیژن محیط، بدون دوده، خاکستر و گازهای سمی)

3- توان حرارتی بسیار خوب و راندمان بالا (بدلیل برخورداری از سیستم گرمایشی کانوکشن (همرفت))

4- نصب و استفاده راحت و آسان (بدون نیاز به نصب دودکش و لوله کشی گاز)

5- عدم وجود آلاینده ها و گازهای گلخانه ای (بدلیل استفاده از سوخت پاک برق و تکنولوژی ال ای دی)

6- تنوع در سایز و طرح (بدلیل انعطاف پذیری و انتخاب نامحدود از طرحهای فانتزی)

7- حرارت مکمل و بی صدا (بدلیل استفاده از هیتر برقی بهمراه سیستم کانوکشن)

8- بستر آتش (بدلیل قابلیت انعطاف پذیری و جایگزینی طرحهای متنوع هیزم در بستر آتش)

9- و ....

شومینه های گازی

شومینه های گازی ال سی دی به لحاظ سبک، فرم، عملکرد و فن آوری ویژه ای که دارد در حفظ موقعیت خود در بازار از هیچ تلاشی فروگذار نبوده و بعلت تعبیه شیشه در جلوی آن به لحاظ دارا بودن ایمنی و بازده بالا همچنان محبوبیت خود را بعنوان یک شومینه گازی (Gas Fireplace) حفظ نموده است.

شعله های آتش منحصر بفرد شومینه های ال سی دی گازی در سراسر عرض و عمق بستر آتش مهیا بوده و شعله ای چشم نواز و خیره کننده ایجاد می نماید. لازم به یادآوری است عایق بندی داخلی در شومینه های گازی LCD بطور حرفه ای و ایده آل می گیرد.

شومینه های گازی شیشه ای برای دکوراسیون معاصر طراحی شده و راحتی و بهره وری انرژی آن قابل ملاحظه است. شومینه های گازی ال سی دی برای آن دسته از مردمی است که گرمایش خانه خود را با رویایی ترین و لوکس ترین شومینه ها خواستار هستند. چرا که شومینه های سنتی و آجری قدیمی بعلت آلایندگی های ایجاد کننده شان دیگر مثل قدیمها محبوبیت ندارند، شومینه های ال سی دی گازی سبکی برتر و شعله آتش آن نیز ویژگی نوآورانه است. شومینه های گازی مدرن و دیواری در آپارتمان های لوکس، هتل ها و دفاتر قابل استفاده می باشند.

شومینه دیواری شیشه ای گازی برای افرادی که به دنبال بازگرداندن برخی از ویژگی های طبیعی و طراحی سنتی به خانه خود می باشند، این مژده را می دهد که با اجرای شومینه های مدرن گازی اتاق های خانه شما را با نگاه و احساس سنتی و کلاسیک در هم آمیخته و ارزشی بالا به خانه های شما اضافه می کند.

شومینه های اتانولی

شومینه اتانولی یا همان شومینه الکلی از سری شومینه های رومیزی و شومینه مدرن می باشد که می تواند علاوه بر نصب دیواری روی میز دلخواه شما نیز قرار داده شود. سوخت شومینه اتانولی، پیواتانول (سوخت سبز) می باشد که بعنوان سوخت پاک شناخته شده است.

شومینه الکلی (شومینه اتانولی) دوده و خاکستر تولید نمی کند، در خانه ای که از شومینه اتانولی استفاده می شود هیچ بوی نامطبوع و گاز سمی که باعث کسالت و سردرد شود، حس نمی شود و می توانید از هوای مطبوع و پاک اینگونه شومینه ها لذت ببرید.

راندمان و بازده حرارتی در شومینه اتانولی به سه عامل بستگی دارد:

1- مدل شومینه: مدلهای گوناگون شومینه اتانولی اعم از سایز و یا طرح، بازده حرارتی متفاوتی دارند، برخی از شومینه های اتانولی که شعله بزرگتری نسبت به سایر مدلها دارند، راندمان و بازده حرارتی بالایی نیز دارند.

2- کیفیت اتانول سوختی: یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر بازده گرمایشی شومینه های الکلی (شومینه های اتانولی) کیفیت اتانول مصرفی می باشد. بنابراین این نکته حائز اهمیت است که بایستی از اتانول های مخصوص اینگونه شومینه ها که دارای درجه خلوص بالایی هستند استفاده نمائید. تا هم از حرارت بیشتری بهره مند شده و هم از امنیت و ایمنی سوخت آن مطمئن باشید.

3- بزرگی شعله: عامل بعدی که در توان حرارتی و گرمایشی شومینه اتانولی (شومینه الکلی) موثر است، اندازه یا بزرگی شومینه و یا به اصطلاح شعله آن است که هرچه شعله و یا شومینه بزرگتر باشد توان گرمایشی آن نیز بیشتر خواهد بود.

شومینه اتانولی یا همان شومینه الکلی بر خلاف شومینه های سنتی گازسوز یا هیزم سوز، نیاز به تعبیه دودکش یا لوله کشی گاز ندارند، در اثر سوختن، خاکستر، دوده و یا گازهای سمی تولید نمی کنند. ولی لازم به یادآوری است که در شومینه های الکلی نیز که با سوختن واقعی همراه است، مقداری از اکسیژن اتاق و لو بسیار کم مصرف می شود و بنابراین نباید تمامی محل های ورود و خروج هوای خانه بطور کامل ایزوله یا بسته شده باشد و لازم است هوا در داخل اتاق جریان داشته باشد.

شومینه های تبخیری

شومینه های تبخیری از سری شومینه های نسل جدید با سوخت برق یا الکتریک است. این شومینه ها قابلیت نصب روی دیوار با دیزاین های متفاوت را دارند، و یا بصورت یک شومینه پرتابل (شومینه قابل حمل) نیز می باشند که می توانید از آن بعنوان یک شومینه رومیزی و شومینه مدرن نیز استفاده نمائید. این شومینه را همانند یکی از اشیاء قابل حمل خانه می توانید براحتی در مکان مورد نظر قرار داده و از آن استفاده نمائید. در بستر این شومینه، هیزمهای مصنوعی از جنس کامپوزیت تعبیه شده و داخل جعبه فلزی آن، محلی برای ذخیره و نگهداری آب تعبیه شده است. شومینه تبخیری (شومینه بخاردار) بر پایه فناوری اولتراسونیک پایه ریزی شده که مولکولهای آب را بصورت بخار و اثر دود در می آورد، و بواسطه نور لامپ داخل آن مولکوهای بخار شده آب بصورت شعله های آتش و بصورت شعله سرد نمایان می شود، طوریکه با سوختن چوب واقعی اشتباه گرفته می شود و ظاهری خیره کننده دارد، این شومینه بواسطه برد الکترونیکی داخل آن قابلیت کنترل از راه دور را نیز دارا می باشد.

شومینه بخار دار (شومینه تبخیری) شعله ای کاملاً سرد دارد و اگر دست خود را نیز داخل آن قرار دهید، هیچ آسیبی به دستان شما وارد نخواهد شد. البته گرمایش نیز در این شومینه فراهم می باشد که با استفاده از هیتر المنت و سیستم برق کار می کند. در این شومینه جلوه های آتش و دود مصنوعی آن مستقل از سیستم گرمایشی آن عمل می کنند.

شومینه و دکوراسیون داخلی:

با توجه به جایگاه ویژه شومينه در طراحي و دکوراسیون داخلي بخصوص دکوراسیون اتاق نشيمن و دکوراسیون اتاق پذیرایی، همچنين تأثير بسزاي آنها در كل دکوراسیون خانه، انتخاب شومينه مناسب از لحاظ زيبايي و عملكرد حائز اهمیت و مستلزم صرف وقت بسياري است.

شومینه در دکوراسیون زمستان

همان‌طور كه می‌دانید برای تغییر دکوراسیون و چیدمان لوازم تزئیناتی موجود در یك محیط، علاوه بر انگیزه‌هایی از قبیل زیبایی ‌شناسی و تنوع ‌طلبی، عوامل مختلف دیگری نیز دخیل هستند كه یكی از مهمترین آنها فصول سال است.

در هر فصلی از سال با توجه به شرایط آب و هوایی، نیازهای افراد و حتی نحوه زندگی ‌شان نیز دچار تحولات و تغییراتی می گردد. در بعضی از فصول سال برای مطبوع نگه داشتن دمای محیط و در نتیجه آسایش و رفاه اهالی خانه، بناچار باید از منابع گرمایشی یا سرمایشی استفاده كرد كه كاربرد همین لوازم، خود می‌تواند عامل مهمی در تغییر دکوراسیون و چیدمان تزئینات داخلی فضا باشد.

برای گرمابخشی به فضای داخلی خانه اصولاً دو منبع گرمایشی وجود دارد كه یک نوع از آن رادیاتورها و سیستم های حرارت مرکزی می باشند که این منابع در تغییر چیدمان لوازم محیط نقش عمده‌ای ندارند؛ در حالیکه نوع دیگر سیستم گرمایشی که در رأس آنها شومینه قرار دارد، عامل اصلی تغییرات عمده‌ در محیط هستند. در واقع، شومینه در اغلب آپارتمان‌های امروزی منبع گرمازایی كمكی به حساب می آید.

بنابراین با توجه به شروع زمستان و آغاز فصل سرما، در بعضی روزها منابع گرمایشی مرکزی برای گرم كردن فضای خانه جوابگو نیستند، كاربرد ترکیبی این دو منبع (رادیاتور ها و شومینه ها) از این پس بیشتر خواهد شد. در این میان، متداول‌ترین روش‌های تلفیقی، به‌كارگیری سیستم حرارت مرکزی در كلیه فضاهای خانه و كاربرد شومینه در اتاق نشیمن یا پذیرایی است كه با توجه به روشن بودن رادیاتورها یا منابع مشابه آن، زمان راه‌اندازی این منبع (شومینه) و در نتیجه، ایجاد تغییرات چیدمانی متعاقب آن، فرا رسیده است.

عموماً شومینه بعنوان عنصر دكوراسیونی در ساختمانها محسوب می شود و آن را صرفاً بعنوان منبع كمكی برای گرمایش و لذت بردن از ظاهر زیبای و جلوه بصری این آتشدان روشن می‌كنند.

تصور كنید پس از پشت سر گذاشتن یك روز سخت و طاقت فرسا، به خانه برگشته و روی مبل راحتی در مقابل شومینه بنشینید و همزمان با تماشای رقص شعله‌های آتش به گفتگو با اهالی خانه بپردازید. چه لذت وصف‌ ناشدنی خواهد داشت؟! این از جمله مزایای منابع گرمایشی شومینه است كه در قدیم این نقش را كرسی ها ایفا می‌كردند.

البته آنچه در دکوراسیون و چیدمان تزئیناتی بهمراه شومینه در محیط، مشترك است، در مركزیت قرار دادن شومینه است. به این ترتیب كه همه صندلی ‌ها و مبل ها و دیگر لوازم مربوطه یا حتی بخشی از آنها در جهت این مركز چیدمان می‌شوند. یعنی لوازم دكوراسیونی به گونه‌ای در كنار هم قرار بگیرند كه حلقه‌ای ناتمام را پدید آورند و نقطه عطف این حلقه، همان شومینه خواهد بود.

شومينه در دکوراسیون تابستان

با آغاز فصل بهار و گرم شدن هوا شومينه های سنتی گاز سوز و چوب سوز از اين پس و تا پايان فصل تابستان به عنوان يك منبع گرمایشی كاربرد نخواهند داشت و بنابراين مى توانيم از آنها به عنوان يك عنصر دكوراسيونى در فضاى اتاق بهره مند شویم. پس از خالى كردن و تميز كردن شومينه، بنا به سليقه خود از فضاى داخل آن استفاده كنيد.

اگر شومينه شما در قسمتى از اتاق قرار گرفته كه از نور كافى برخوردار است مى توانيد داخل آن را با چند گلدان گل تزئین نمائید. گلدان هايى از گل هاى طبيعى رنگارنگ شومينه شما را به يك گلخانه كوچك و زیبا تبديل خواهد کرد.

اگر نور طبيعى و كافى به فضاى داخلی شومينه نمى رسد، آنگاه مى توانيد از انواع گل هاى سبز آپارتمانى كه قابلیت رشد در سایه و نور کم را دارند استفاده کنید. و يا از انواع گلهاى مصنوعى بهره بگيريد.

يك راه ديگر براى استفاده از فضاى داخلی شومينه های سنتی قرار دادن انواع شمع در آن است. مجموعه اى از شمع هاى كوتاه و بلند و قطور را در داخل شومينه قرار دهيد. با روشن كردن شمع ها از زيبايى نور آتش شمعها بهره مند خواهيد شد بدون آنكه حرارت قابل توجهى در فضاى اتاق ايجاد شود. چنانچه از شمع هاى معطر در این مورد استفاده کنید، علاوه بر زيبايى فضاى اتاق نيز عطرآگين خواهد شد.

همچنين مى توانيد يك كوزه، گلدان يا ظرف زيباى ديگرى را در شومينه قرار دهيد و يا حتى مجموعه اى از ظروف مورد علاقه خود را در شومينه بچينيد و يا با انواع ايده هاى خلاقانه ديگر به شومينه منزلتان نمايى منحصر به فرد هدیه کنید. همچنین می توانید لامپهای تزئینی بر روى بسترى از قلوه سنگ هاى رودخانه اى در شومينه قرار دهید و اگر پريز برق در نزديكى شومينه قرار داده باشید با يك سيم كشى ظريف مى توانيد بعضى از اين لامپ ها را روشن و جلوه اى خاص و ویژه به شومينه منزل ببخشيد. اگر امكان سيم كشى و رساندن برق به لامپ ها وجود ندارد مى توانيد به سادگى یک ظرف را از مقدارى گل و ميوه خشك پر كنيد تا ضمن ايجاد نماى زيبا فضاى اتاق را نيز معطر كند. همین این کارها و تمهیدات برای شومینه های سنتی می باشد.

اما امروزه با پیشرفت علم و فناوری و ورود شومینه های نسل جدید، شما دیگر نیاز به این تغییر دکوراسیون و چیدمان های متفاوت نخواهید داشت، شومینه های برقی با ایجاد شعله های آتش در بستر هیزم مصنوعی از جنس کامپوزیت در تابستانها نیز با کارکرد مستقل از گرمایش شومینه، فضای خانه شما را بدون نیاز به گرمایش به یک فضای دنج و راحت تبدیل خواهد کرد و نیازی به کارهای سخت و خرید لوازم اضافی دیگر ندارید.

کدام شومینه مناسب دکوراسیون داخلی خانه شماست؟

در هر خانه‌ای می ‌توان یك شومینه زیبا و كارآمد، از شومینه سنتی تا شومینه مدرن، از سوخت چوب تا سوخت برقی و هر چیزی دیگر و با هر توان مالی و با كمی فكر و خلاقیت ساخت.

شومینه سنتی زیبا را می‌توان در دیواری كه در آن قفسه‌های توكار وجود دارد ساخت. آجر و سنگهای به كار رفته بر روی دیوار شومینه می تواند هماهنگی در فضا ایجاد کند.

شومینه‌‌ای بدون قاب و معلق، چشم هر بیننده ‌ای را به خود جلب می‌كند. از این شومینه می ‌توان برای جدا كردن قسمت ‌های مختلف یك فضای بزرگ استفاده كرد.

و یا شومینه‌ای باریك و زیبا كه می تواند نقطه كانونی اتاقها باشد ایجاد نمود. باریك بودن و كم ارتفاع بودن شومینه باعث می شود تا فضایی مناسب در بالای آن برای منبت ‌كاری و برجسته ‌كاری فراهم شود.

شومینه دوطرفه در خانه سنتی به معنی زیبایی مضاعف است. صاحبخانه ها با قرار دادن شومینه در دیوار خارجی این امكان را به وجود می آورند تا شومینه تبدیل به نقطه كانونی اتاق شود.

چه كسی می‌گوید كه شومینه بایستی حتماً مستطیل یا چهارگوش باشد؟ سنگ، بتن، و دیگر مصالح این امكان را برای طراحان به وجود آورده ‌اند تا شومینه‌ها را به هر شكلی كه بخواهند طراحی كنند.

شومینه‌های گازی این امكان را به طراحان می ‌دهند تا شومینه‌ هایی عریض ‌تر و پهن‌ تر طراحی كنند. می‌ توان طاقچه‌ای را بالای شومینه با کمک مواد مصنوعی ساخت.

به ما بگویید: آیا در روزهای پاییزی که کم کم هوا رو به سردی می رود تصمیم به اضافه كردن یك شومینه در خانه خود یا تعویض شومینه فعلی دارید؟

لازم است یادآوری نمائیم که علیرغم زیبایی های وصف ناپذیر شومینه های سنتی، اجرای شومینه های قدیمی و سنتی هیچ وقت به راحتی میسر نبوده اند، همواره بنایی و سنگتراشی در شومینه های سنتی هزینه و فضای خانه شما را به هدر می دهد، درصد زیادی از گرمای تولید شده در شومینه کلاسیک سنتی از طریق دودکش به هدر می رود. اما در عصر کنونی و با ورود نسل جدید شومینه از قبیل شومینه مدرن برقی، بازده در آنها نزدیک به 100% شده است. زیرا همه انرژی خریداری شده با استفاده از سیستم حرارتی خاص به گرما تبدیل می شود. همچنین در شومینه برقی کانوکشن سیستم ورودی ایمن (پریز و سیم) تنظیمات 2 حالته گرمایش و بی نهایت شعله، اهمیت استفاده از شومینه های مدرن برقی را بالا می برد، شما می توانید با انتخاب از مجموعه های بی نظیر شومینه های برقی از محیط خود با گرما یا بدون گرما لذت ببرید.

شومینه های برقی با نمای شیشه ای و یا چوبی ارمغانی است برای شما، تا نه تنها از جاذبه شومینه مدرن و شومینه کلاسیک لذت ببرید بلکه با یک شومینه لوکس ارزش و اعتبار خاصی به سبک دکوراسیون خانه خود از نوع مدرن یا کلاسیک هدیه دهید.

ایده هایی جالب برای تزئین شومینه

شومینه های شیک و زیبا از جمله منابع گرمایشی فضای خانه در فصول سرما هستند، که علاوه بر گرم کردن محیط، نور و روشنایی هم تولید و بر زیبایی دکوراسیون منزل می افزایند. با رعایت بعضی نکات، زیبایی چشم گیری در شومینه منزل خود ایجاد خواهید کرد.

۱- رنگ هایی که در اطراف شومینه هستند، می توانند تأثیر بسزایی در ایجاد آرامش و احساس مورد علاقه شما داشته باشند. بنابراین توجه به رنگ های پیرامون شومینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

۲- برای جلب توجه شومینه، سرویس مبلمانی که در اطراف آن قرار می گیرند، سعی کنید از الگو و طرح متنوع انتخاب گردد، اما دارای انسجام و هارمونی در رنگ ‌آمیزی باشند.

۳- با نصب قفسه هایی در پیرامون شومینه، علاوه بر اینکه باعث هارمونی و تقارن در دکوراسیون فضا و زیبایی آن خواهید شد، به ایجاد فضاهای موجود نیز خواهید افزود. برای افزایش فضای نشیمن، می توانید در پایین این قفسه ها نیمکت هایی را در نظر بگیرید.

۴- لازم به یادآوری است که نوع نیازها و شخصیت اعضای خانواده می توانند در سبک دکوراسیون منزل و بخصوص دکوراسیون اطراف شومینه بسیار تأثیرگذار باشند. بعنوان مثال اگر به دنبال فضایی با صفا، دنج و آرام هستید، بی شک برای طراحی فضای پیرامون شومینه از طرحی ساده با سطوحی منظم و خلوت بهره بگیرید.

۵- اگر به دنبال فضایی کلاسیک در اطراف شومینه هستید، دیوار آن را با پانل های چوبی پوشش داده و دیوارها، سقف و کف را با یک رنگ نقاشی کنید تا وحدت و انسجام به وجود آید. برای وسیع جلوه دادن فضا از رنگ سفید یا نزدیک به سفید استفاده کنید.

۶- اگر خواهان آن هستید که شومینه جلب توجه نکند، باید دکوراسیون آن خنثی باشد. برای این کار باید آن را همرنگ با دیوارهای اطراف شومینه و وسایل و مبلمان موجود در مقابل شومینه رنگ ‌آمیزی کنید.

۷- اگر می خواهید شومینه بعنوان مرکزیت توجه قرار گیرد و به نقطه کانونی اعضای خانواده تبدیل شود، می توانید لبه شومینه را سفید و دیوار اطراف آن را با رنگی تیره ‌تر و قوی رنگ ‌آمیزی کنید. این تضاد آشکار و نیرومند سبب می ‌شود تا شومینه چشمگیر به نظر برسد.

۸- از رنگ های براق و باز تابنده برای دیوار اطراف شومینه استفاده کنید تا به دیوار منزل خود زندگی ببخشید.

۹- در اطراف شومینه از آثار هنری در اندازه های بزرگ استفاده کنید تا جلوه شومینه را افزایش دهد. با تعدادی صندلی و کاناپه به صورت گرد در اطراف شومینه و یک قالیچه کوچک فضای دوستانه ای را ایجاد کنید.

نکات ایمنی شومینه های گازی و هیزمی:

1- به منظور جلوگیری از خطر نشتی گاز، شومینه باید مجهز به ترموکوپل و شیر جداگانه برای قطع و وصل گاز باشد.

2- آتشدان آجری شومینه باید به گونه ای ساخته شود که گازهای حاصل از احتراق به سهولت به بیرون هدایت شود و از طرفی، جهت دهنده گازهای حاصل از احتراق به سمت بالا و از طریق دودکش تعبیه شده (در بخش فوقانی) باشد.

3- آتشدان و اجاق شومینه باید به طور کامل در راستا و زیر دودکش قرار داده شود تا گازهای سمی و خطرناک حاصل از احتراق به فضای اتاق نفوذ نکند.

4- برای خروج آسان و ایمن گازهای سمی و خطرناک حاصل از احتراق، حداقل از دودکشی به قطر 15 سانتی متر استفاده شود.

5- نصب شومینه در آپارتمان های کوچک می تواند خطرساز باشد. در اینگونه مواقع بهتر است از شومینه های نسل جدید مانند شومینه برقی، شومینه تبخیری (شومینه بخاردار) یا شومینه الکلی استفاده شود.

6- دودکش شومینه باید بدون شکستگی و یا درز تا بالای بام ادامه داشته و دارای کلاهک H باشد.

7- شیر گاز شومینه را در پایان فصل سرما بسته و خروجی آن را برای جلوگیری از ورود اشیاء و موجودات با درپوش مسدود کنید.

8- به هیچ عنوان به منظور رقص نور شعله، شومینه را عمداً زرد سوز نکنید. شعله زرد به معنی تولید گاز سمی کربن منو اکسید است.

9- با توجه به امکان نفوذ گاز سمی کربن منو اکسید از درز های دودکش آجری به ساختمان، تا جایی که امکان دارد از لوله های سیمانی بجای دودکش آجری در شومینه استفاده شود.

10- دودکش شومینه باید به طور مستقیم تا بالای بام ادامه داشته باشد و در این مسیر از زانوهای متعدد استفاده ننمائید.

11- شیرگاز شومینه حتی الامکان باید خارج از آن قرار داده شود تا در هنگام آتش سوزی احتمالی بدون هرگونه آسیب بتوان گاز را قطع نمود.

12- ارتفاع شومینه و دهانه دودکش نباید آنقدر زیاد باشد که بخشی از گازهای متصاعد شده و سمی حاصل از اشتعال به محل سکونت شما نفوذ کند.

13- به دلیل انتقال حرارت از آتشدان شومینه به رابط شیر اصلی گاز باید از لوله های مسی فشار قوی و اتصالات مطمئن استفاده شود.

14- قبل از روشن کردن شومینه در فصول سرد سال، ضمن بازدید از باز بودن دریچه شومینه (دمپر) اطمینان حاصل کنید. چنانچه دمپر در حالت بسته باشد، تمامی گازهای سمی ناشی از اشتعال به فضای داخلی اتاق بر می گردد و این امر بسیار خطرناک است.

امید است همه ما با استفاده اصولی و صحیح از خطرات احتمالی وسایل گاز سوز در امان بمانیم.

معایب شومینه های سنتی:

1- در تعداد زیادی از شومینه ها از موادی مثل آجرهای سفالی، سیمان، گچ و سنگ ساخته شده اند که هیچ کدام ضریب رسانایی بالایی ندارند.

2- سطوح شومینه سنتی بدلیل عدم رسانایی، تقریباً هیچ نقشی در انتقال گرمایش بر عهده ندارند زیرا بین دیوارها و کف زمین قرار گرفته اند و در نتیجه رسانش این سطوح برای گرم کردن خانه موثر نیست.

3- به دلیل ضخامت زیاد مصالح به کار رفته در ساخت شومینه سنتی، گرما به سختی از مصالح عبور می کند.

4- بین هوای داخل آتشدان شومینه و هوای داخل اتاق، اختلاف تراکم وجود دارد، در نتیجه هوای سرد درون خانه به سمت شعله های شومینه سنتی هدایت شده و بهمراه انرژی گرمایی داخل شومینه از طریق دودکش به فضای بیرون هدایت می شود. بنابراین شومینه سنتی قدیمی تنها می تواند فضای کمی از اطراف خود را از طریق تابش گرمایی هیزم ها گرم کند.

5- شومینه سنتی گاز کربن منو اکسید تولید می کند و این گاز به طور کامل از طریق دودکش دفع نمی شود، بنابراین بهتر است همه درزها را ایزوله و یا به طور کامل نپوشانید و به این ترتیب اجازه دهید گازهای خطرناک متصاعد شده راهی برای خروج پیدا کنند.

6- استفاده از کلاهک روی خروجی هواکش شومینه در بام خانه بسیار مهم است. مسدود شدن هواکش می تواند باعث افزایش چند برابری مسمومیت با گاز یا خفگی شوند. برای جلوگیری از ورود سوسک ها، حشره ها و دیگر جانوران از راه خروجی های وسایل گازسوز، بهترین راه حل استفاده از توری های فلزی است.

7- از میله ها و حفاظ جلوی شومینه بهیچوجه برای خشک کردن لباس استفاده نکنید. این کار باعث می شود لباسها بیش از اندازه گرم شوند و در نتیجه احتمال آتش سوزی وجود دارد.

8- اسپری و مواد اشتعالزای دیگر را از جلوی شومینه دور نگه دارید، زیرا امکان انفجار و آتش سوزی وجود دارد.

9- یکی دیگر از معایب شومینه های سنتی به خصوص برای کسانیکه حیوانات خانگی و یا بچه کوچک دارند نداشتن حفاظ در جلوی آن است که ممکن است موجب سوختن کودک و ایجاد خطر شود.

مزایای دکوراسیون داخلی با شومینه الکلی، شومینه تبخیری و شومینه برقی:

محصولات و ابداعات حوزه دکوراسیون داخلی روز به روز در حال پیشرفت هستند. شاید گذشتگان ما هیچگاه فکر نمی کردند که روزی به جای شومینه هیزمی سنتی، کنار یک شومینه برقی مدرن بنشینند و با کنترل از راه دور، میزان نور و گرمای آن را تنطیم کنند و یا از شومینه های الکلی رومیزی و دیگر شومینه های مدرن برای زیبایی منزل خود بعنوان یک شومینه پرتابل (شومینه قابل حمل) استفاده کنند. آنهایی که خیلی به تزیینات دکوراسیون داخلی منزل اهمیت می دهند خوب می دانند که یک وسیله تزئینی که در قلب آن شعله های آتش برقی یا الکلی خودنمایی می کند چقدر می تواند جذاب باشد. از حالت شاعرانه که خارج شویم باید گفت که شومینه برقی و شومینه اتانولی در مدلهای از نوع شومینه دیواری، شومینه رومیزی، شومینه مدرن و شومینه کلاسیک تولید می شوند و با طراحی و شکل ساخت فوق العاده زیبا و مدرنی که دارند به راحتی با هر مدل دکوراسیونی هماهنگ می شوند.

وب سایت شومینه آوالون در این راستا می تواند با دهها طرح شومینه مدرن و شومینه کلاسیک کمک موثری را برای انتخاب شومینه مورد نظر و دلخواه شما ایفا کند.